Overheidsdiensten

QR-codes voor overheidsdiensten

QR-codes voor overheidsdiensten zijn waardevol, of het nu gaat om gemeentelijke, regionale of nationale diensten. Ze stellen overheidsinstellingen in staat om burgers beter van dienst te zijn door informatie toegankelijker te maken.

Laat je inspireren door de diverse manieren waarop QR-codes kunnen worden ingezet voor overheidsdiensten, om het leven van burgers gemakkelijker te maken.

Verminder de kloof met behulp van QR-codes voor overheidsdiensten.

QR-codes zijn een handige manier om informatie over te brengen aan inwoners op elk niveau, vooral voor gemeenteraden. Dankzij hun dynamische karakter kunnen de QR-codes van QR Link herhaaldelijk worden gebruikt zonder dat ze opnieuw gedrukt hoeven te worden.

Ontdek hoe je QR-codes kunt inzetten voor de overheid om een gezonde en geïnformeerde democratie te bevorderen en te behouden

Deel gemakkelijk informatie

Bied belangrijke informatie aan het publiek door een multilink QR-code te gebruiken. Deze code bevat een volledig aanpasbare mobiele pagina die je naar wens kunt bewerken. Gebruik tekst, afbeeldingen, huisstijlkleuren, links en logo's om de mobiele pagina om te vormen tot een centraal punt van informatie voor de bewoners.

Digitaliseer je netwerk

Netwerken is een uiterst belangrijk aspect van het werk van elke overheidsmedewerker. Daarom zijn onze contact QR-codes met een vCard QR-code bijzonder geschikt voor overheidsorganisaties. Print ze op de visitekaartjes van al je medewerkers en met een snelle scan kunnen hun contactgegevens direct in iemands telefoon worden opgeslagen. Wanneer de informatie van een medewerker verandert, kun je eenvoudig inloggen op je QR Link account en de QR-code aanpassen zonder opnieuw te visitekaartjes te hoeven drukken. Gebruik de verkorte URL in e-mailhandtekeningen. Het werkt hetzelfde als het scannen van de code door erop te klikken of tikken.

De meeste overheidsinstellingen hebben tientallen, of zelfs honderden medewerkers. Het individueel verstrekken van een contact QR-code aan iedereen zou een enorme uitdaging vormen. Om dit proces efficiënter te maken, kunnen wij je helpen door middel van een batchactie. Hiermee kunnen we alle informatie van je medewerkers verzamelen en in één keer contact QR-codes genereren voor iedereen. Dit bespaart aanzienlijk veel tijd en moeite. Efficiëntie ten top!

Verzamel feedback

Het luisteren naar de stemmen van burgers is van cruciaal belang om te beoordelen of beleid effectief is en welke kwesties prioriteit verdienen. Een website QR-code gekoppeld aan een online enquête biedt een fantastische mogelijkheid om feedback van inwoners te verzamelen. Ze kunnen de code scannen en op een voor hen geschikt moment de enquête invullen. Bovendien kan dezelfde code worden hergebruikt voor meerdere enquêtes door eenvoudigweg de link aan te passen. Ontdek wat inwoners werkelijk denken.

Sluit je aan bij onze tevreden gebruikers!

Geef mensen advies

Burgers kunnen soms verdwaald raken tussen diverse kantoren en procedures, zonder de juiste richtlijnen. Zorg ervoor dat ze volledig geïnformeerd zijn met QR-codes voor de overheid. Deze QR-codes leiden naar downloadbare PDF-bestanden met alle benodigde documenten en regels. Als je denkt dat mensen meer ontvankelijk zijn voor luisterinformatie, kun je ook een MP3-bestand gebruiken. Verschillende soorten bestanden kunnen worden gebruikt in de downloadbare QR-code. Als je het bestand moet wijzigen of updaten, upload dan eenvoudigweg een nieuw bestand. De code blijft hetzelfde.

Voorlichting aan burgers

Overheidsbeleid en kwesties die het leven van inwoners beïnvloeden, kunnen complex zijn. Vereenvoudig de zaken door een YouTube QR-code te gebruiken die leidt naar een video waarin het hele probleem of beleid wordt uitgelegd, zodat iedereen het beter kan begrijpen. Als het echt ingewikkeld is, link de code dan naar je YouTube-kanaal en leg het uit in meerdere video's. Het is zo simpel als scannen, kijken en begrijpen.

Laat zien waar en hoe

Als er in het gebied een belangrijke ontwikkeling plaatsvindt waarvan de inwoners op de hoogte moeten zijn, is het handig om de exacte locatie te tonen met behulp van een Google Maps QR-code. Stel je bijvoorbeeld voor dat jouw stad moet beslissen waar een nieuw project moet komen en er verschillende mogelijke locaties zijn. Door een Google Maps QR-code toe te voegen aan gedrukt materiaal, kunnen inwoners deze scannen en direct zien waar de voorgestelde locaties zijn.

Stel je nu voor dat je de locatie voor het project hebt gekozen en borden hebt geplaatst die de nieuwe ontwikkeling promoten. Hier kunnen QR-codes voor overheidsdiensten van pas komen. Voeg een QR-code toe die inwoners kunnen scannen en die hen leidt naar een webpagina met uitleg over de ontwikkeling. Je kunt ook kiezen voor een downloadbare QR-code die verbonden is met een PDF-bestand met uitleg, of een YouTube QR-code toevoegen die in een video meer details geeft. Als het bord groot genoeg is, kun je zelfs alle drie de opties gebruiken!

Jouw alles-in-één QR-code marketingplatform

Met het QR Link-dashboard kun je al je QR-code marketing beheren, met zoveel teamleden als je maar wilt. Pas je QR-codes eenvoudig aan met logo's en merkkleuren. Ontdek gedetailleerde trackinggegevens om te zien waar en wanneer je codes worden gescand en nog veel meer.

Benieuwd?

Meld je aan voor een 14-daagse gratis proefperiode bij QR Link. Tijdens deze proefperiode kan je onze QR-code generator software verkennen, zonder enige verplichting. We zijn ervan overtuigd dat je onder de indruk zult zijn. Begin vandaag nog met je gratis proefperiode!

null

Ontdek meer mogelijkheden

Er zijn ontelbaar veel usecases voor QR-codes.