Sportsclubs en -verenigingen

Dynamische QR-codes voor sportsclubs en -verenigingen

Wat sportverenigingen met QR-codes kunnen? Nou, veel! En nee, we hebben ’t nu niet over die vervelende corona QR-codes. Het gaat hier over dynamische QR-codes die sportclubs ontzettend veel flexibiliteit bieden in de communicatie met hun sporters, gasten en publiek.

Wedstrijdinformatie delen en meer

Met dynamische QR-codes pas je de link achter de QR-code onbeperkt aan. Ook kun je meerdere links tegelijk aanbieden (een multilink). En wat dacht je van de mogelijkheid om zelf de timing te kunnen bepalen van de links die worden getoond?

Voetbalclubs en andere sportverenigingen kunnen verder gebruik maken van de timing-optie in QR Link. Van tevoren plannen ze in welke links de QR-code toont voor, tijdens en na de wedstrijd.

Versterk de clubliefde

QR Link biedt je bovendien de mogelijkheid om de QR-code in de stijl van jouw sportvereniging te brengen. Bijvoorbeeld door de kleuren van de club of het logo te integreren.

De toepassingen die QR Link mogelijk maakt voor sportverenigingen zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan de volgende oplossingen:

Laat je gasten niet meer zoeken

Ken je dat? Je komt aan op een vreemd sportterrein en moet op zoek naar de juiste kleedkamer, het juiste sportveld… En daarvoor moet je eerst op zoek naar het informatiebord, waar alle schema’s en informatie op papier is opgeprikt. Hoeveel makkelijker is het om deze informatie via een QR-code online aan te bieden op meerdere logische plekken. Scheelt jou veel printwerk en je gasten veel zoektijd!

Wat staat er op het menu?

Veel sportverenigingen bieden een digitaal menu aan waarmee bezoekers vanaf hun stoel eten en drinken kunnen bestellen. QR Link kan een koppeling maken met het bestelsysteem waardoor je gasten snel geholpen worden.

Verdien geld voor de vereniging

Neem een voorbeeld aan CSV’28. De Zwolse voetbalclub gebruikt de QR-code als een sponsorpositie waar bedrijven aanspraak op kunnen maken. Zo verdien je dus ook geld voor je vereniging.

Nieuwe vrijwilligers werven en aanmelden voor activiteiten

Nieuwe vrijwilligers nodig? CSV’28 doet regelmatig een oproep via de QR-code. Daarnaast bieden ze hun sporters de mogelijkheid om zich aan te melden voor activiteiten op de club. Verder biedt hun QR-code een link naar een online historische tentoonstelling van de vereniging. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Waar plaats je de QR-codes?

De sportverenigingen die al gebruik maken van QR Link hebben al veel plekken ontdekt waarop ze de QR-codes goed zichtbaar presenteren. Een bloemlezing hieruit: op tribunestoelen, wedstrijdshirt, scorebord, bij de entree van het sportpark of stadion, op informatieborden, tv-schermen en sponsorborden. Wat is voor jouw vereniging de ideale plek?


FC Den Bosch plaatste QR-codes op een wedstrijdshirt op de klapstoelen. Bij BSC Roosendaal prijkt de QR-code op de rugleuning. Scan en neem plaats!
 

Benieuwd?

Meld je aan voor een 14-daagse gratis proefperiode bij QR Link. Tijdens deze proefperiode kan je onze QR-code generator software verkennen, zonder enige verplichting. We zijn ervan overtuigd dat je onder de indruk zult zijn. Begin vandaag nog met je gratis proefperiode!

null

Showcase - sc Heerenveen

Wolkom in het Abe Lenstra Stadion

Scan voor je plaatsneemt in het prachtige stadion Abe Lenstra stadion even de QR-code op je stoel en SC Heerenveen heet je van harte ‘wolkom werom’. De mensen van de Friese voetbalorganisatie maken dankbaar gebruik van de dynamiek die de QR-codes bieden.

Nieuws voor de feans

Wanneer een bezoeker de QR-code scant, ziet hij een multilink die regelmatig rouleert. Is er een nieuw wedstrijdshirt? Je vindt het achter de QR-link. Sponsoren die aandacht verdienen? Achter de QR-link. Handige wedstrijdinformatie? Juist, achter de QR-link. En steevast is er een link naar de online fanomgeving feanonline.nl.

Mega QR-code

De stoelen zijn niet de enige plek waarop je de dynamische QR-codes vindt bij SC Heerenveen. Zo verscheen er onlangs tijdens rust een mega QR-code op het scorebord die leidde naar wedstrijdacties. In de statistieken van QR Link kon SC Heerenveen zien dat die een flink aantal keren was gescand. Ook die functie laten ze niet onbenut.

Meer inspiratie?

Bekijk ook wat klanten van QR Link in andere branches doen met dynamische QR-codes.