Een casestudy

Verhoog je webshop reviews met dynamische QR-codes

In het digitale tijdperk van 2021 is het vertrouwen van de consument cruciaal voor de groei van een webshop. Hoe kan dit vertrouwen versterkt worden? Eén antwoord: klantreviews. Ontdek hoe we samen met Oblac een pilotproject hebben opgezet om met dynamische QR-codes de klantbeoordelingen een boost te geven.

De partners achter het succes

Bjorn de Vries (QR Link), Yosh Schoemaker (QR Link), Ugur Karadag (Oblac) en Ozan Arslan (Oblac) hebben samen een missie nagestreefd: meer klantbetrokkenheid door middel van beoordelingen.

Het begin van een samenwerking

Binnen de muren van de City Post in Zwolle ontstond een natuurlijke samenwerking tussen Oblac en QR Link. De drijfveer? Oblac's verlangen om meer reviews voor hun producten te verzamelen en onze ambitie om de potentie van QR-codes binnen een webshop te verkennen.

De insteek

We hebben gekeken naar veelvoorkomende praktijken binnen webshops en opgemerkt dat klanten vaak een bedankkaartje ontvangen bij hun bestelling. Daarop inspelend, ontwikkelden we een kaartje aangedreven met een dynamische QR-code. Het doel? Klanten aanmoedigen om een review achter te laten in ruil voor een gratis product van Oblac.

Implementatie

De “multilinks” omgeving werd ingericht voor Oblac. Hierdoor konden meerdere links achter één QR-code worden geplaatst, waardoor klanten gemakkelijk werden begeleid bij het indienen van hun review en het claimen van hun beloning.

De resultaten

Het resultaat was opmerkelijk. Vóór de implementatie van de QR-code gestuurde kaartjes, was het percentage klantreviews 0%. Na de pilot steeg dit percentage naar een indrukwekkende 23,52%. Dit betekent dat bijna één op de vier klanten een review achterlaat.

Uitbreiding van de mogelijkheden

Naast het verzamelen van reviews bieden dynamische QR-codes een scala aan mogelijkheden voor webshops:

QR-code op een kaartje

Eenvoudige integratie van verschillende acties achter één QR-code, zoals het verzamelen van reviews, het tonen van kortingscodes, het promoten van nieuwe producten en het verbeteren van klantenservice.

QR-code op een product

Verrijk de klantbeleving met productinformatie, onderhoudsinstructies, handleidingen en echtheidscertificaten.

Ben je geïnspireerd door de resultaten en wil je de mogelijkheden van dynamische QR-codes voor je webshop verkennen? Meld je aan voor onze gratis 14-daagse proefperiode en zie zelf de impact die QR-codes kunnen hebben op jouw bedrijf.

Benieuwd?

Meld je aan voor een 14-daagse gratis proefperiode bij QR Link. Tijdens deze proefperiode kan je onze QR-code generator software verkennen, zonder enige verplichting. We zijn ervan overtuigd dat je onder de indruk zult zijn. Begin vandaag nog met je gratis proefperiode!

null