Auto’s verkopen kan makkelijker, sneller en beter met QR-codes!

Tips, kansen en toepassingen voor autodealers en QR-codes.

Relatief nieuw voor autodealers is de inzet van dynamische QR-codes op bijvoorbeeld occasions, werkplaatsen, wasstraten en/of in showrooms. Er liggen veel nieuwe kansen en toepassingen die momenteel nog onbenut zijn door autodealers.

In dit blog vertellen we je alles over welke toepassingen er zijn voor jou als dealer!

Dealers kunnen met gebruik van QR-codes eenvoudig & snel kansen benutten die relatief snel te realiseren zijn. Op het moment van schrijven wordt er niet (of nauwelijks) gebruik gemaakt van QR-codes op bijvoorbeeld occasions of panden: wat ons betreft een gemiste kans!

Hoe om te gaan met de lockdown voor autodealers? Een mooi voorbeeld

Autobedrijven zijn op dit moment ‘gesloten’ door de huidige corona maatregelen. Een proefrit maken behoort gelukkig nog tot de mogelijkheden.

Om klanten van de juiste informatie te voorzien plak je eenvoudig een dynamische QR-code op een occasion (oftewel tweedehands auto), dit kan door bijvoorbeeld door een QR-code op een magneetsticker te printen om deze vervolgens op occasions te bevestigen.

Tip: plak deze zoveel mogelijk in het zicht zoals straatzijde of waar bezoekers veel langslopen. Een QR-code scan is dan snel gemaakt.

Op het moment dat de occasion verkocht is wijzig je eenvoudig de links, video’s of andere media achter de QR-code in een eigen online software omgeving om deze magneetsticker vervolgens op een nieuwe occasion te plakken. Makkelijk, duurzaam & efficiënt!

5 tips voor dealers met QR-codes

1. Website links

Link je QR-code naar jouw webadres, naar de occasion of naar een contactformulier zodat de klant direct informatie kan krijgen of zijn vraag kan stellen.

2. Bekijk video’s

Voeg een video toe aan de QR-code met beelden van desbetreffende occasion. Video’s vanaf een website of via YouTube is beide mogelijk.

3. Adverteer met de advertentie feature

Op dit moment een leuke actie of aanbieding? Maak hiervan een advertentie en voeg deze toe aan één of meerdere QR-code(s). Nadat bezoekers de QR-code scannen krijgt hij eerst de advertentie te zien.

Let op: denk hierbij goed mee wat de klant wil zien en of deze aanbieding of actie passend is voor de klant of bezoeker.

4. Scoor meer reviews

Verhoog je Google positie door het ontvangen van meer goede reviews. De vindbaarheid op Google is nog nooit zo belangrijk geweest, de koper kan nu eenvoudig een review achterlaten wat nieuwe klanten weer kan overhalen tot aankopen en vertrouwen wekt voor nieuwe klanten.

5. Plan een proefrit

Scan de QR-code en maak direct een proefrit in met de dealer.

Scan de QR-code om een voorbeeld met al deze tips te zien!

Ga digitaal!

Doordat de informatievoorziening nu online is kan je de klant hiermee alle kanten op sturen; Zo kunnen klanten de occasions eenvoudig met kennissen of familie delen. Na het bekijken van een occasion is de klant natuurlijk enthousiast geworden, op dat moment wil je snel doorpakken.

Autodealer op dit moment gesloten? Geen probleem! QR-codes blijven actueel en zijn zelfs in te stellen op tijden, tot op de seconde nauwkeurig. Op deze manier kun je QR-codes actief of inactief maken op door jouw gekozen tijdstippen. Na sluitingstijd kan de bezoeker een proefrit aanvragen, neem een dag later contact op.

Veel wandelaars hé!?

Wij schatten de kans zeer aannemelijk dat je bezoekers mist wanneer je geen gebruik maakt van QR-codes. Statistieken zijn daarbij essentieel. Daarom biedt QR Link een volledig pakket met statistieken, bekijk het aantal scans per QR-code of een totaal overzicht over verschillende periodes.

Maak een afspraak voor een reparatie, onderhoud, APK keuring of plak de QR-code naast de hoofdingang. Na het scannen van de QR-code wordt de klant direct doorverwezen naar de juiste omgeving voor het inplannen van een afspraak of ontvangt informatie over de openingstijden en/of hoe bereikbaar na sluitingstijd.

Dynamische QR-codes

Onze online QR-code applicatie beschikt over dynamische QR-codes. Met deze dynamische QR-codes heb je de volledige vrijheid om de QR-codes te wijzigen. Dit biedt enorm veel nieuwe mogelijkheden en kansen voor jouw als dealer en verhoogd het gebruiksgemak voor de koper/klant.

Maak met een kleine moeite een grote stap vooruit door te starten met de inzet van QR-codes. Zet QR-codes in op occasions, brochures etc. Zo kom je direct in contact met potentiële kopers en zijn gemiste kansen zoals in de eerder vermeld verleden tijd!

Meetbare statistieken

Het mooie van dynamische QR-codes tegenover de standaard QR-codes zit ook in de meetbaarheid. Bekijk simpel en snel de resultaten van het aantal scans, maak de inzet van QR-codes efficiënt en laat deze vooral opvallen. Bovendien kan je makkelijker bepalen of offline marketing media goed presteren!

Ben jij een autodealer, garage of andere geïnteresseerde? Probeer ons dynamisch QR-code pakket eens GRATIS uit gedurende een 14-daagse proefperiode!

Waar wacht je nog op?

Connect van offline naar online. Voeg extra kracht toe aan jouw marketing. Verbeter huidige processen en versimpel handelingen. Volledig gratis 14 dagen uitproberen, echt. No strings attached.

14 dagen gratis, daarna vanaf €9,- per maand (excl. btw).

Geen betaalgegevens nodig

Geen automatische verlenging

Uitstekend

Bekijk reviews

QR Link

Wie wij zijn

Blijf op de hoogte!

Gegevens

Vermeerstraat 11b

7731 SM, Ommen

KVK 77202724

BTW NL860933246B01

Juridisch

Privacy statement

Algemene voorwaarden